Снимка: архив, Булфото
fallback

Вече е готова система за издаване на билети и резервации в реално време за ползване на услугите на "БДЖ Пътнически превози" ЕООД, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Системата се ползва от всички жп гари и бюра в страната. Тя обслужва всички жп дестинации в България. Чрез нея може да се купуват билети и от кондуктора във влака, като също така е достъпна чрез интернет от всяка точка в света.

Платформата дава възможност за контрол от страна на кондуктора във влака. В случай на нередовен пътник, чрез нея се издава, не само билет за нередовен пътник, но и глоба, спрямо тарифите на Националния железопътен превозвач.

Валидирането на билетите позволява на Звеното за вътрешен контрол на БДЖ да подобри контрола над изпълнението на служебните задължения на кондукторите. Всяко действие на служителите, се записва и може да бъде проследено.

Централизираната платформа замества досегашната система за билетоиздаване, която повече от 20 години не е модернизирана. Също така с нея може да се следят разписания, композиране на влакове, маршрутизация, тарифиране, контрол, отчитане на приходите от пътници спрямо счетоводни, маркетингови и статистически данни в реално време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Autogara Stolichnaia

преди 7 години

Pak li ste pyani?

8

Анонимен

преди 7 години

Активните дати за закупуване свършват в края на Януари. Ако сте решили да си купите билет за 3 Февруари примерно, то това не е възможно. Освен това трябва да си правите регистрация в сайта им. Неможе просто да въведете дата на пътуване, начална, крайна гара и номер на кредина/дебитна карта, след което да си разпечатате билета.

7

VNIMANIE KONDUKTORI2

преди 7 години

Purvia pita bileti i durji fener i ne Vi proverqva i prodaljava vtoria oglejda putnicite i koito e razseqn mu vzima bileta sled kato ste go izvadili i ne go stiskate i bez da vidite go skriva sled tova vav fenera s bateria 4,5V, ako ste jena 3- tia konduktor shte Vi iska nomera na gsm za da sedobie s lichnite danni- priqtelkata mu s4etovoditelka koqto ima razvinteno eroti4no podsuznanie za WC vav novite vlakove za plateni laski/koleden podarak/Zashto to4no sled 10godini-binkobilobi ima i 4ujbina

fallback