Снимка: архив, Булфото
fallback

През януари студът на Балканите идва и се очакват аномалии с по-ниски температури. България я очакват още по-големи студове около Йордановден, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев в "България сутрин".

Той отбеляза, че в Западна България преди, а и на самата Нова година не ни очаква нищо опасно.

Oще по темата

По думите му нахлулият студен фронт ще напусне страната ни този следобед . В неговата тилна част обаче ще има снеговалежи, които не се очаква да бъдат съществени.

"Ще има снеговалежи в Северна България, но нищо страшно. Няма и 5% вероятност за валежи", каза доц. Рачев и добави, че циклон ще се настани над Черно море, което пък ще му придаде много влага и възможност да се възобнови. Той засяга точно Източна България на 30 и 31 декември и 1 януари.

"Расте вероятността да се случи сценарият сняг по Черноморието", посочи гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Климатологът предупреди, че дори малкото влага в атмосфератата може да отлежи върху земната повърхност и призова да шофираме внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

Точката на замръзване не е ли около 0 градуса? Че сега гледам показва -4. Демек ще очаквам затопляне.

9

откачен

преди 7 години

До ГодзилчоХах , кажи им го , но се съмнявам , че четат коментарите ! Баси глупаците - аномалия било да е студено в началото на януари :D :D :D

8

БГ

преди 7 години

И СЕГА КАКВО ПРАВИМ,КАТО Е СТУДЕНО НЯМА МАГИСТРАЛКИ,НЯМА САНИРАНЕ,КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛИМ ДА ВЗЕМЕМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИЧКИ,КАК МИЛИОНЧЕТАТА ДЕТО ГИ ПЛАЩАМЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА НАШИТЕ ЧОРБАДЖИИ.

fallback