Снимка: кадър, BTV

Двамата, които отвлякоха и пребиха жестоко в неделя 23-годишния таксиметров шофьор Венцислав Тодоров във врачанското с. Хайредин, остават за постоянно в ареста до приключване на разследването, реши окръжния съд във Враца.

Предварителното обвинение за биячите засега е за отвличане, но то може да се промени по-късно, казаха магистрати, цитирани от 24 часа.

Още по темата

24-годишният Милен Младенов и 23-годишния му авер Евстати Евстатиев са познати в региона с агресивното си поведение и криминалните си прояви.

В нощта на тежкото нападение пък са били и доста пияни след веселба в козлодуйска дискотека.

Младенов имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай е пребил бивш военен в центъра на с. Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.Познат с множеството си хулигански прояви, Евстатиев бил спипан наскоро с голямо количество канабис.

Според жителите на село Манастирище, в което живее пребития Венцислав, нападението над него е опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорност и да не бъдат пускани на свобода повече. Биячите на таксиметровия шофьор опитали да го хвърлят в язовир, споделил пребития пред разследващите. Водоемът се оказал обаче замръзнал и това попречило на двамата да го удавят. Таксиджията качил пияните си клиенти от Козлодуй за Хайредин.

Сметката им е била 40 лв., но това им се видяло много и те веднага се нахвърлили на шофьора. За да не го бият, той се съгласил да не плащат, но да го оставят на мира. Вместо да си тръгнат обаче двамата подкарали таксито и продължили с мъченията. Накрая зарязали жертвата си в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и му спасил живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase