Снимка: БТА, архив
fallback

Масирани проверки в туристическите, търговски и производствени обекти в Банско започват инспектори от НАП и служители на МВР.

Неплащането на данъци от собствениците на апартаменти в жилищните комплекси и нерегламентирано предлагане на имоти като туристическа база принудиха общината да поиска съдействие от институциите. Идеята бе за създаване на междуведомствени проверяващи групи в планинския курорт по време на активния зимен сезон.

Много британски граждани, които имат собственост в Банско, не са внасяли данъците си от 7-8 години, като дължимите суми са между 400 и 600 лева, предаде БНР.

Местната власт е категорична, че трябва да се справи и с другия проблем - предлагането на къщи и апартаменти като туристическа база, без това да е обявено пред общината, както и извършването на нерегламентирани транспортни услуги.

Съвместните проверки на общината, НАП и полицията ще продължат през целия сезон. Това ще бъде обявено официално днес на среща с представителите на местния бизнес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

В Калифорния след 5г

преди 7 години

В Калифорния след 5г общината продава имота на търг за да си погаси таксите. Това, което е над таксите дава се на собственика. В Англия почти съм сигурен, че има подобен закон. Да се приеме закон, който не плаща данък в продължение на 5г. за имота си, продава се на търг и общината си погасява взиманията. Британците по принцип където ходят по света по бизнес гледат да вземат без да плащат. (Също и като Американските корпорации.)

13

Анонимен

преди 7 години

А ТЕЗИ АПАРТАМЕНТИ МОГАТ ДА СЕ КОНФИСКУВАТ, ТАКА ЧЕ МАЙ МУН КАТА ДА ОСТАНЕ С9 ПРЪСТ В УСТА.

12

Анонимен

преди 7 години

АКО БЕШЕ В АНГЛИЯ - ВЕ(Е ДА СА В ЗАТВОРА.Предлагаме - данъчен чиновник, който не е събрал данъците да ги плаща от джоба си или да влиза в затвора вместо длъжника.

fallback