Снимка: Булфото
fallback

Областна дирекция по безопасност на храните конфискува 6 коня в землището на село Добродан, община Троян, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Животните били без надзор и без задължителната индентификация - чипове, с които да се установи здравния им статус и към кой животновъден обект са регистрирани. Освен това конете са нанесли щети върху частни ниви.

С оглед епизоотичната обстановка в страната и с цел недопускането на нерегламентирано придвижване на живи животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, конете са умъртвени по хуманен начин и насочени за обезвреждане в екарисаж.

Проверка е извършена съвместно със служители на Районно управление на полиция, град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анти бракониер

преди 7 години

А всички знаем кой държи правата (и официални, и мафиотски) върху дърводобива в БГ, нали? Една етническа партия се разпорежда с дърводобива, и законен, и полу- и напълно незаконен, в ЦЯЛАТА страна, включително из села и райони със 100% БГ немалцинствено население. На българите не им е позволено да се набъркват в тоя бизнес, и в собствените им поселища. Затова пък са длъжни да търпят конското нашествие на пришълците от другата страна на Балкана 365 дни в годината върху имотите си.

38

Анти бракониер

преди 7 години

В района има много такива безпризорни коне. Пускат ги без никаква грижа да опропастяват чуждите имоти, така наречените им собственици. Когато не бракониерстват ИЗ Балкана, сваляйки незаконно отсечени трупи върху гърбовете на конете, така наречените им собственици ги зарязват да се отглеждат на автопилот и най-вече за сметка на местното население, чиито имоти са изпотъпкани, а фиданките унищожени. Но на така наречените собственици им е през едното място., те са пришълци в района, дошли на плячка!

37

Спаска Дюлгеров

преди 7 години

Същите тези от БАБХ , за които консумацията на всякакви цветни (и канцерогенни ) прахчета и гелчета от деца и възрастни е нормално и разрешено!!!!,,,,Но конете са заплаха!!! ЗАЩООО

fallback