Снимка: Булфото, архив

Днес ще бъде изпробван нов метод - обливане с топла вода, така че горивото да се изпари максимално. Едва след като бъдат отстранени всички цистерни, в Хитрино ще бъдат пуснати експерти на енергото, за да обследват състоянието на мрежите, за да бъде пуснат и тока.

До момента са отстранени половината от повредените цистерни, и вече са преместени на специализираната площадка извън населеното място. Все още на терен обаче са най-опасните две, в които има гориво и не могат да бъдат източени. Вчера спасителните екипи са се опитали да ги отстранят, но безуспешно, припомня БНТ.

Още по темата

Главен комисар Николай Николов изрази надежда, че във вторник жителите на селото ще влязат Хитрино. Той обаче уточни, че решението ще бъде взето, когато той е сигурен в него.

"За един, два дни не бива да притискаме екипите", допълни той.

Той посочи, че са операциите са специфични и опасни.

Ивайло Московски, министър на транспорта в оставка, даде подробности за хода на операцията. Днес успоредно с работата на пожарните екипи на мястото на инцидента, ще влязат и групи на ВиК и електроразпределителното дружество, всички останали инфраструктурни съоръжения ще бъдат прегледани за готовност за пускане. От района на гарата в Хитрино вече е изведена цистерната, която вчера е била подготвена за извозване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase