Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Към момента са изведени шест цистерни от района на гарата в Хитрино, има още шест, по които се работи за обезопасяването им. Това обяви пред журналисти комисар Тошко Бързилов, ръководител на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

На площадката до с. Каменяк са разположени пет от изведените цистерни.

Всички цистерни, които се изкарват, са обработени частично, в тях има само газова фаза. На площадката ще бъдат допълнително обработени, обезопасени и ще бъде вкаран вътре в тях азот, за да се предотвратят по-нататъшни възможности за възникване на инциденти, отчете експертът.

"Всичко ще става много бавно, в синхрон с мерките за безопасност, хората работят при тежки условия. Всяка цистерна се вдига с по два крана и се обезопасява", каза комисар Бързилов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Нитроглицерин ли има в тези цистерни?! ....Стъклени да бяха, досега да са ги разкарали...Версията за радиоактивни материали набира скорост като лавина! От Русе за някое от морските пристанища!

4

Анонимен

преди 7 години

Всичко това бе саботаж или терористичен акт..Зад това може да са ислямисти,разбити канали от Бойко за наркотици и оръжие,нАРУШЕни интереси на чужди държави,но не и случаен инцидент.

3

Анонимен

преди 7 години

Тиквите отново излъгаха материала. Та нали ако беше превишена скоростта най-напред щеше да излети локомотива, първата, втората и т.н. цистерни. А не само петата. Ама пред тоя *** и папагалски материал всякакви версии вървят.

fallback