Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията в Рудозем извършва проверка по сигнал за отровени кучета, информира ст. комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР- Смолян.

Собственикът на едно от кучетата твърди, че става дума за поредица от случаи на умишлено подхвърлена бързо действаща отрова в селоЧепинци, а жертва са станали домашни кучета и котки.

Сигналът е постъпил в полицията след последния случай, при който за една нощ на улицата са починали две домашни кучета и няколко котки.

"Кучето почина пред погледа ми за около 15 минути", разказва собственикът Славчо Мадански пред БТА. По думите му домашният любимец бил изведен на разходка в Чепинци и внезапно паднал. Кучето пазач, което е кръстоска между сибирска лайка и каракачанска овчарка, колабирало само 2 минути, след като яло от подхвърлена край кошовете за смет храна.

Пристигналият веднага ветеринар се опитал да го спаси, но усилията се оказали безуспешни.

В рамките на няколко часа по същия начин е отровено още едно куче, каракачанска овчарка. При оглед на района, собствениците намерили парче сланина, в която се предполага, че е сложена отровата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Като бях малък, кучета почти нямаше. За последните 3-4г във всяка къща по 1. Това говори много, хората вече се чувстват в опасност.

16

Анонимен

преди 7 години

Такива големи кучета трябва да са на повод и с намордник, но стопаните никога не ги ползват...Ако някой пострадал от кучета е подхвърлил отровата - подкрепям!

15

Пепи

преди 7 години

Аз имам котки,но и на мене отвреме на време ми идва на ум да хвърля малко отрова.Тия кучкари са най *** племе.Живял съм в Испания.Там всички кучета са повод.А не да ме душат и собственика да вика - ама то не хапе.

fallback