Снимка: Facebook
fallback

Четири отряда на Планинска спасителна служба ще се включват в акцията по спасяването на Тодор Владимиров, който изчезна в Стара планина.

Това заяви пред БНТ дежурният планински спасител Иван Драгостинов. В акцията ще бъдат включени и планински кучета. Хижите в целия район са уведомени, но засега няма обратна връзка.

Иван Драгостинов каза още, че мобилните оператори са се отзовали бързо, но без резултат.

Oще по темата

"Той е засечен само от една клетка, което означава, че радиусът е голям и не може да бъде локализиран", каза Драгостинов.

Дежурният спасител призова планинските туристи да избират маршрута си в зависимост от физическата и психическата подготовка.

Армията и полицията няма да се включат в спасителната акция, твърди Нова телевизия.

"Получихме информация, че времето на хижа "Васил Левски" се е влошило. Духа силен вятър и вали сняг. В издирвателните дейности ще се включат спасители от Троян, Карлово, Калофер и национален парк "Централен баблкан". Дали може да излети хеликоптера, трябва да се прецени внимателно. Според мен днес с него няма да може да се свърши никаква работа, защото видимостта в планината е силно намалена. Ще се търси основно в района около хижата", заяви Христо Стаматов, който е началник на Спасителния отряд в Карлово.

"Положението наистина е сериозно. Общината ще помогне с всичко, което е необходимо. Но трябва да се замислим върху личната отговорност, която носи всеки от нас по отношение на своите действия. Надявам се акцията да има положителен резултат", коментира Антон Минев, зам.-кмет на Община Карлово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

вал

преди 7 години

Трябва да знаеш кога да спреш. И аз съм правил зимни изкачвания ,но не сам и когато разбера ,че съм на лимита на силите или не добро здравословно се връщам обратно. Няма смисъл от геройства.Не ,че не съм правил щуротии като по млад, но все пак гледам риска да е премерен.Дано го открият жив и здрав и това да му е "обица на ухото"

12

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2прекалено много се доверяваш на рекламата.Всяко устройство си има някакви технически възможности, и толкоз. Както и някакви изисквания. Може да си сигурен, че и най-скъпият и точен GPS ще изпищи, че е загубил сигнала ако влезеш и постоиш в стая / сграда, и не се намираш до някой прозорец, да не говорим за пресечен терен, евентуално дървета с натрупал сняг, облачност, валежи...

11

Анонимен

преди 7 години

Тоя се мислеше за камикадзе, с хюдж кок, играч от класа, владее ги нещата, ама май тоя път не...! Ама жив и здрав! Другия път повече да внимава!

fallback