Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е в състава на парламентарната транспортна комисия, е получил информация, че влакът, който предизвика трагедията в Хитрино, се е движил с повече от 30 км/час над разрешеното.

Oще по темата


"Засечената скорост на влака е била много по-висока от разрешената - устройството е засякло 71 км/ч при разрешени 40. При скорост от 40 км/ч вагоните не може да са така разпилени. Всеки един от тях е над 80 тона", коментира Гроздан Караджов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че няма практика в железниците да се правят композиции с толкова много вагони със взривоопасни товари. По думите му не бива в конкретния случай да се спекулира, че техническа или човешка грешка е довела до трагедията.

"Отговорността в наказателен смисъл винаги е лична. Трябва да се промени съдебната система, за да носят солидарна отговорност и тези нагоре. Въпросът е политически, когато стане такава тежка авария", каза още гостът в "България сутрин".

Караджов уточни, че милиарди са средствата, които са инвестирани в железопътната структура в Южния централен коридор, но Северна България е тотално изоставена.

"Винаги при такъв инцидент се проверява възможността това да е направено умишлено и да е искал да извърши атентат. Това е само хипотеза. Не трябва от трагедията на хората да се прави грозен политически ПР", коментира още Караджов.

Цялото интервю гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

нико

преди 7 години

никой не е виновен в българия за трагедията виновна е русия путин е пратил някой да направи диверсия да се свика съвета на нато , оон-то и строго да заклеймят империята на злото

84

Ганчо

преди 7 години

Писна ми от неграмотници да коментират железопътни катастрофи. За това, че някога сте се возили на влак не Ви позволява да говорите глупости. Да сте били на чело на влак и зад вас да има 800тона. Знаете ли как се кара подобен влак. Знаете ли какво е чувството. Коментатори по телевизията говорят за тахошайби - ало това се казва скоростомер в който се съхранява цялата информация. Тази сутрин един от тях спомена за свиване и за разтягане на релсите - ало това да не е презерватив. Говорете техничес

83

Анонимен

преди 7 години

Казал ли е тоя Караджов от къде е получил това сведение?Защото ако не е, това е празна приказка, а той ще е поредният ***.

fallback