Снимка: МВР
fallback

Не знаем какво се е случило към момента. Тепърва ще се изяснява, коментира за БТА заместник-управителят на русенската компания "Булмаркет" Димитър Баев по повод на тежкия инцидент край шуменското село Хитрино, където цистерни с пропан-бутан и пропилен, част от товарна влакова композиция на дружеството, са се взривили.

"Стоката не е наша, само я превозваме", каза още Баев, който е на мястото на инцидента.

Влакът се е движел по маршрут от Бургас за Русе.

Транспортният министър Московски заяви, че фирмата е с опит и по първоначални данни товарът и правлата за безопасност са били спазени. Един от служите разказал, че на влизане към гарата на Хитрино от локомотива на композицията излизали искри.

Станко Станков, шеф на фирмата, също е на място. Той уточни, че цистерните са били пълни с пропан-бутан и пропилен и са предназначени за Румъния.

"Имаме опит в превозването на опасни товари, гарантирам, че от наша страна не е имало пропуск в цялата процедура", заяви Станков.

Той допълни, че не е имал възможност да разговаря с двамата машинисти, тъй като се разпитват от разследващите органи. Станков допълни, че все още няма никаква представа каква е причината за трагедията в Хитрино.

Директорът на русенската противопожарна служба комисар Димитър Павлов заяви, че в Хитрино е изпратен екип с трима служители със специализирано превозно средство, което се използва при химически инциденти.

Огнеборците са оборудвани със защитни облекла, с газанализатори и термовизионни камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 7 години

Лошо е да живее до *** и бариера.

33

аз

преди 7 години

Ужасна трагедия...

32

Анонимен

преди 7 години

Товарният влак е трябвало да изчака пътническият и са му дали второстепенен коловоз. Но тъй като машиниста се е движел с голяма скорост в стрелките И в последният момент е набил спирачки но нее успял да намали скороста и е станало дерайлирането. Същото стана и на гара Калояновец. Кой обучава тези машинисти и те ли като шоферити си купуват книжките? Бил съм машинист на дизелова машина 04-21 близо 30 години но такива чудесии никога не са ставали. Имаше ред и дисциплина. А сега куче влачи рейс!

fallback