Снимка: МВР
fallback

Жертвите след взривената цистерна в Хитрино ще се увеличат, прогнозира премиерът в оставка Бойко Борисов, който вече е на мястото на трагедията. До този момент се знае за пет загинали.

"Щетите са големи, има тежко ранени. Загиналите ще се увеличат със сигурност. Една от цистерните все още пропуска, но няма риск за нов взрив. Цистерните се обливат", заяви Борисов.

Oще по темата

Той допълни, че един от машинистите е казал, че се е откъснала композицията след петия вагон. Но тепърва разследващите ще изясняват причините за инцидента.

"Вълната е повредила три реда сгради. Яд ме е, че много неща сме направили тук и трябваше да идвам по хубави поводи. Уви. Когато кметът опише щетите ще помогнем с парична помощ, но загиналите няма как да върнем", допълни премиерът.

Според шефа на пожарната комисар Николов сигналът за инцидента е постъпил в 5:42 тази сутрин, а 16 минути по-късно пристигнала първата пожарна кола. Не така обаче смятат жителите на Хитрино, които свидетелстваха, че пожарникарите дошли чак към 7:00. Според някои дори дошли без вода, но Николов заяви, че това не отговаря на истината.

"Най-важното сега е да успеем да открием оцелели в срутените сгради. Над 110 пожарникари обливат цистерните и издирват хора", допълни Николов.

Местен жител, чиято жена е работела във фурната и е с над 90% изгаряния, обвини пожарникарите, че не са отишли да гасят, а вместо това са го псували.

"Кой ще ми върне жената? Посочих на пожарникарите къде гори фурната, а те ми обясняваха да не ги поучавам. Някои бяха пияни още. Ако бяха действали бързо щяха да спасят жена ми", заяви мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 7 години

"Бойко Борисов: Жертвите в Хитрино ще се увеличат"-----------Банкянската мозъчна клетка отново демонстрира интелектуален дефицит. Успя да успокои всички близки на хората в неизвестност. Ако не беше толкова тъжно сигурно и животните в гората щяха да му се смеят! Здраве за пострадалите и лека им пръст на мъртвите!

105

Анонимен

преди 7 години

Колко жертви досега през твоето управление?Взривове-Лом,петолъчката,завод Арсенал,наводнения-кв.Аспарухово-Варна,Мизия,Добрич,с.Бисер,ж.п.катастрофи.Да изброявам ли още и все в твойто управление.Тотална липса на контрол и безхаберно отношение към задълженията води до преливане на язовири,задръстени корита на реки,взривоветв в заводите с десетки жертви.Единствената ви грижа е как да събирате пари и после да ги харчите и присвоявате.Резултата е налице.

104

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 120"Аз бях там и видях как лично Пламен Орешарски дерайлира влака."--- А-а, и Станишката, и Станишката му помагаше ... *** той Костов ги прати,а пък дедо Мони отстрани гледаше "позитивно" и даваше наставления :):)

fallback