Снимка: архив, Reuters
fallback

Учители от училище "Христо Смирненски" в ардинското село Бял извор не са получавали заплати от май, оплакаха се самите те пред bTV.

Към 50 хил. лв. трябват на училището, за да получат преподавателите месечните си възнаграждения. В момента те взимали аванс по 200-250 лв.на месец. Една от причините била недостигът на ученици, които намалявали с всяка година.

Преди година били 80, а сега 74. "Друга причина за неизплащането на възнагражденията е раздут щат", посочи директорът Еркан Хаджимустафа. Въпреки предприетите от него мерки обаче парите отново не достигали за заплати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

И понеже това село е само от грабливи пернати,питам:На какъв език се провежда обучението и какви резултати показват на външното оценяване?

8

до 9 Професор

преди 7 години

Малиии, а стига бе !. Верну ли си будилнк ?. Що не земеш да си купиш билет с предколедно намаление за оня свет та да та споменават поколениата кату апостол, народен будител.

7

Д

преди 7 години

А другите хора за колко работят , ами че те цяло лято не работят и получават заплата , в коя държава го има това , ама това не се казва , и аз искам 6 месеца в годината да работя и другите не , и да получавам пари

fallback