Снимка: Reuters, архив
fallback

Много несъобразителен шофьор от шуменското село Живково отиде пиян в КАТ-Шумен да регистрира новата си кола. След като наблюдателни катаджии усетили алкохолния му дъх, 54-годишният се озовал в ареста да изтрезнее.

Комичната случка се разиграла към 8,30 часа във вторник, пише "Труд". Шофьорът изчаквал ред в двора на сектор "Пътна полиция", за да представи за регистрация лекия си автомобил.

Бил зад волана на колата и я придвижвал, за да му дойде реда. По време на проверката на колата обаче той лъхнал на алкохол на полицейските служители и те веднага решили да го тестват с дрегер.

Очакванията им се оправдали – уредът отчел 1,22 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за анализ и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Срещу него е започнато бързо производство за шофиране след употреба на алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 20

преди 7 години

Да, обаче в САЩ и Канада повечето хора си купуват нови коли и/или от автокъщи, докато в България поне по мои наблюдения повечето сделки са между физически лица.

20

Анонимен

преди 7 години

В България с регистрация на автомобили се занимава това прогнило от корупция недоносче kaат. Хората са принудени с часове и дни, да гледат как милю чака пенсията, докато самите те са си взели неплатен отпуск. Да им гледат представлението. Човек поне да каже,системата е тромава,но поне е сигурна. А то ужас и безумие, измами, далавери, рами, шасита и пак е виновен, този който уж следи да има ред. Направо разтуряй рушветчиите.

19

Анонимен

преди 7 години

Много работа свършил този КАТ бе. Претрепали се от работа да издирят единсвеният, който е шофирал пиян в България. Останалите 100-200 хиляди за този ден щом не са хванати от КАТ, значи не са били пияни.

fallback