Снимка: Gettyimages

Две телефонни измами за над 44 хиляди лева са регистрирани само за ден в Силистра, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР.

Измамени са две жени - на 75 и 64 години, с най-актуалния напоследък сценарий за участие в полицейска акция с наличните им пари.

Първоначално жените получили обаждания от мним лекар, че техен близък се нуждае от пари за животоспасяваща операция. По-късно били отправени заплахи за саморазправа, ако не бъде платена исканата сума.

Последвало друго обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който обяснил, че действията на измамниците са под наблюдението на полицията и предстои акция за тяхното залавяне.

Поискал от жените да съдействат, като хвърлят от терасите си всички парични средства и ценности, с които разполагат. Обяснил, че след като заловят измамниците, парите ще бъдат върнати.

75-годишната жена хвърлила от терасата 28 860 лева, 2 златни синджира и 3 златни пръстена, а 64-годишната - 15 200 лева. По случаите работи РПУ-Силистра, образувани са досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase