Снимка: bTV
fallback

Министерството на туризма започва проверка във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг "Оазис". Проверката е по разпореждане на ресорния министър в оставка Николина Ангелкова и в нея ще се включат представители на РИОСВ - Бургас, областна администрация - Бургас и община Царево, съобщиха от ведомството.

Oще по темата

Съгласно разпоредбите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (чл.8), министърът на туризма е оправомощен да извършва подготвителните действия за предоставяне на концесии за морски плажове при условията и по реда на закона; да внася в Министерския съвет предложения за предоставяне на концесии за морските плажове; да организира процедурите за определяне на концесионер; да сключва концесионните договори; да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и сключва наемните договори; да организира контрола по изпълнение на задълженията по сключените концесионни договори и договорите за наем; да представлява държавата по дела, образувани във връзка с възникнали спорове по сключени концесионни договори, съответно договори за наем на морските плажове. Предвид нуждата от бързи и координирани действия се инициира съвместната проверка.

Съгласно решение на МС за плажа при къмпинг "Оазис" е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие.

Министър Ангелкова е разпоредила и специалният телефон: +359 2 90 46 833 и e-mail: control@tourism.government.bg за сигнали за нередности на морските плажове, които действаха през активния летен сезон, да работят целогодишно.

"Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите", е казала министър Ангелкова.

По думите й през годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди - добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др.

"Ще дадем възможност всеки гражданин да ни сигнализира и дори обажданията да не са в нашите правомощия, ще сезираме компетентните органи, за да предотвратим всеки опит на злоупотреби", е допълнила Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Думата булдозер е американска.

8

Наблюдател

преди 7 години

Ха да видим кого и закакво ще го хванат.

7

Анонимен

преди 7 години

Какво прави този хотел на плажа бе?

fallback