Снимка: архив, Bulphoto
fallback

След бунта на мигрантите в центъра в Харманли, властите им забраняват да се движат от едно населено място до друго.

Oще по темата
Определен е периметър, в който мигрантите да могат да се придвижват като обикновено това са границите на определени райони или населени места, което значи, че няма да могат законно да преминават от едно населено място в друго, обясни вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тя обаче призна, че макар и да е задължителна проверката за принадлежност към терористични организации на нелегалните още при залавянето им, не на всички е направена такава.

Причината за това била, че процедурата е бавна.

Така се оказа, че и един от бунтарите в Харнанли има връзки с терористична организация, но въпреки това е бил настанен в лагера.

"Всички тези специално афганистанските мигранти нямат основание да получат статут на бежанец тук в страната. Следваме процедурите много стриктно. Основната част от тях получават отказ. В самия процес те се съгласиха да се завърнат доброволно, което ние осигуряваме заедно с международната организация по миграция", заяви още Бъчварова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До Nadia Nikolovа от

преди 7 години

Не спи другарката Бъчвова,просто е натурално ограничена от времето в което крави са я ритали в главата мигранти.

14

Нико

преди 7 години

Така като гледам, доста от тях ще останат за следващите избори, за да могат и те да гласуват, тъй както е тръгнало.......чакат да ги включат в списъците:):):)

13

Арманлия

преди 7 години

До НелиНели, хубаво помисли кой ти ги докара тия маймуни в град Харманли...

fallback