Снимка: Facebook
fallback

Варненец с чисто до момента досие ще бъде съден за убийство на домашно куче. Това съобщиха от полицията, след като разкриха извършителя на зверството.

Разстрелът стана на 9 август на плажа в местността Трифон Зарезан, припомня "Труд". Стопанката на шестгодишната Рокси, порода самоед, я извела на разходка край морето. Кучето играело на пясъка, когато внезапно било покосено от изстрел. Случаят нашумя, след като собственичката на Рокси – Даниела, го описа във Facebook. Жената предполагаше, че по домашния й любимец е стреляно от някоя от вилите край плажа. Разследването показало, че Рокси е гръмната от 49-годишен мъж с въздушна пушка.

Оръжието е намерено и иззето.

На стрелеца е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно по начин, опасен за околните, уточниха от полицията. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Подвеждането под наказателна отговорност за убийство на животно не е прецедент във Варна. В края на октомври окръжният съд даде шест месеца затвор на 25-годишен рецидивист, затрил с ритници малко коте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Охранителят-Сифия

преди 7 години

Принципипно,аз тренирам с въздушно оръжие и знам за какво иде реч.Пистолет4мм.сечма с начална дулна скорост 130тина метра в секунда пробива от десетина метра консерва от грах и минава като куршум през стъкло на дограма.Въздушната ми пушка 5мм.чашка пробива кутията от 39,49метра.Т Ози,човек,трябва да си понесе законовите последствия след деянието си направено съзнателно!

71

Кико

преди 7 години

Въздушна пушка - искате да кажете, че куршума се е придвижвал по въздух, може би? Браво! Големи оръжейни експерти сте! Ич биля!

70

Съдия Куцкова

преди 7 години

"Стрелецът може да лежи в затвора до 3 години, ще плаща и глоба"Може и да лежи. Ако е етнически българин и е скъсан с кинтите. Във всички други случаи обаче няма да лежи!

fallback