Снимка: Булфото
fallback

Близо 20 000 литра гориво са спрени от продажба от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в старозагорска област за ноември, отчитат от агенцията.

Нарушенията са установени при масови комплексни проверки на обекти, разпространяващи течни горива на територията на областта.

Проверени са 50 обекта, което е 33% от общия брой за областта. Взети са 54 проби – 32 дизелово гориво, 21 бензин и 1 проба гориво за извънпътна техника и трактори. Те са отчетени в две акредитирани подвижни лаборатории на място, а 7 - в акредитирана стационарна лаборатория.

Издадени са 61 протокола, въз основа на които е извършена експертиза с 53 експертни заключения и 6 констативни протокола, отчитат от ДАМТН.

В два обекта инспекторите са установили несъответствия с изискванията за съдържание на биосъстава в горивото за дизелови двигатели. Несъответствия с изискванията за качество в течните горива – дестилационни характеристики на бензина, са открити в три обекта, а в два е имало отклонение при пламната температура на горивото за дизелови двигатели.

От разпространение са спрени 13 140 литра дизелово гориво и 8 037 л. бензин. Издадени са 5 задължителни предписания за временно спиране на разпространението на горива и 7 - за забрана на разпространението на течни горива.

Предстои да бъдат съставени 7 акта на обща стойност над 150 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Андрешко

преди 7 години

Мръсниците печалбари слагат *** в бензина и така разбиват двигателите на колите ни,а журналистите ги крият...

7

Анонимен

преди 7 години

Когато VW направиха измамата с двигателите, цял свят им обяви името. Никой не каза някой си автопроизводител. Само в България всичко е търговска тайна и да не развалим имиджа. Еми ще го развалим и таквиа трябва да фалират. Къде е защитата на потребителя в тази скапана държава. Нека онази ***, С. Трифонов, да направи и за това референдум.

6

Анонимен

преди 7 години

Да не се на .......шки?

fallback