Общ преглед

Пожар в апартамент завърши с обвинения за кражба на 300 хиляди евро. За случая, за който Dnes.bg вече съобщи,  излязоха нови подробности.

Още по темата
Огънят лумнал в апартамент на петия етаж на улица "6 септември", докато майка и двете й деца били вътре. Жената успяла да излезе от жилището и се обадила на пожарната. Пристигналите два екипа огнеборци потушили пламъците, след това обаче жената установила липсата на крупната сума пари и вдигнала скандал. Със случая се зае и прокуратурата. 

"Като изгасиха пожара и като влязохме вътре, парите ги нямаше. Торбичката, в която бяха парите не е изгоряла и не е покътната, а парите ги няма", разказва пред Dnes.bg Есма Ахмед, която обитава въпросния апартамент заедно със свои близки.

Пред дома на хората се събраха и техни съседи, които се включиха в разправията. Намеси се и полиция.
 
"Пари като шума - това им беше точното определение на пожарникарите, те се подиграват с нас”, твърди друг близък на семейството.
 
От пожарната в Пловдив отхвърлиха обвиненията и ги нарекоха абсурдни. От Районната прокуратура признаха, че за първи път се сблъскват с подобен казус. Те проверяват сигнала за кражба на 300 хиляди евро, но работят и по версията за набеждаване.

"Ще се помъчим да установим разполагали ли са с възможност към тази дата пострадалите да имат такава сума в себе си. Имаме начините, с които можем да го установим", заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Съседите от блока, в който стана пожара, са озадачени, че в апартамент може да бъде съхранявана толкова голяма сума пари.

Наказанието за набеждаване е лишаване от свобода от 1 до 6 години или обществено порицание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар