fallback

Общ преглед

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Oще по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

ник до 99

преди 7 години

Ще чакам, колкото трябва. Без някой с грип да ми кашля в лицето. Без да п.рдят покрай мен. Без клошари. На топло. С музика по желание. Гледам такива като теб по спирките. Съжалявам те.

170

Анонимен

преди 7 години

До БръчковА докога ще слагаме пясък и сол? Все още сме в древността. На Запад снегът в момента, когато стигне на земята, върху която има някакъв химикал, се превръща във вода, която се оттича в канализацията. Която пък не запушена, защото с години не сме я почиствали и шахтите не са покрити с асфалт, както половина от шахтите у нас.

169

Анонимен

преди 7 години

Да,Да и по новия асфалт много се лъзга по убаво си беше с дупките.Не карайте по новите пътища много се лъзга ето ето па се завъртех Мамка мууу на Баце!

fallback