Снимка: БТА, архив
fallback

Главният секретар на МВР Георги Костов не смята, че има полицейско насилие в нощта на бунта в регистрационно-приемателния център в Харманли.

Oще по темата
Той не е съгласен и с позицията на СФСМВР.

Вчера от синдикалната организация разпространиха позиция, с която изразиха становище, че МВР не стои зад служителите си, срещу които има проверка за действията им в Центъра.

"Действията на полицаите бяха адекватни. Те реагираха в условията на неизбежна отбрана", коментира пред журналисти Георги Костов.

В нощта на напрежението в Центъра е имало малко под 300 полицаи, които са овладели безредици, в които са участвали 1000 човека, близо половината са задържани.

"Полицаите действаха според закона, но въпреки това има проверка на прокурaтурата", посочи Костов, цитиран от БТА.

"Когато има грубо нарушаване на обществения ред и насилие над полицейски органи, МВР използва сила. Това води до "някакви телесни повреди на потенциалните нарушители", обясни той снимките на пострадали чужденци в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 7 години

Бсп ги подбужда, за да се чувства напрежение

56

престъплението:

преди 7 години

Хвърляли са камъни

55

Анонимен

преди 7 години

Каква е тая наглост! Не стига, че палят, чупят и замерят полицаите с камъни, а искат и с перце да ги галят! Я да платят всички щети и да се радват, че не са ги изкарвали с катафалки! Какво стана с полицая, който беше ранен и приет в болница?

fallback