Снимка: Булфото, архив

Нощен "паяк" ще премахва неправилно паркиралите автомобили в Бургас, предупредиха от общината.

Така например колите, които са спрели в новите бусленти, ще бъдат репатрирани по всяко време на денонощието.

Новата транспортна схема в морския град влиза в сила от утре. Спирките в нея отдавна са изградени, но пред повечето от тях, тъй като досега не се използваха, често имаше паркирали автомобили.

Водачите трябва да се съобразяват с това, че когато пътната лента е сигнализирана с жълта единична непрекъсната линия, тя е предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници и се забранява движението на други превозни средства по нея, съобщиха още от общината.

Според Закона за движение по пътищата спирането на леки автомобили и таксита за престой или паркиране на спирките е забранено. Те могат да спират единствено за слизане или качване на хора, но само ако не пречат на автобусите.

Община Бургас призовава гражданите, които живеят непосредствено до трасетата на новите автобусни линии, да се съобразят с новата пътна маркировка и сигнализация и да преместят автомобилите в близост до домовете си, където престоят и паркирането е разрешено и не създава пречки за движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase