Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Окръжна прокуратура-Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо 37-годишно длъжностно лице за това, че е поискал и приел подкуп от турски шофьор, съобщиха от Прокуратурата.

На 30 май 2015 г. обвиняемият, който бил инспектор в Регионална дирекция "Автомобилна администрация"-Хасково, и негов колега извършвали контролни проверки на моторни превозни средства и водачите им на автомагистрала "Марица" край Свиленград. Обвиняемият бил отговорник на екипа.

Около 9 часа сутринта  през ГКПП-Капитан Андреево в България влязъл товарен камион, управляван от турски гражданин. Автомобилът бил спрян за проверка със стоп-палка от обвинямия в района между 97 и 114 км на автомагистрала "Марица".

Шофьорът изчакал инспектора, който проверил преди него други два автомобила.

Когато видял, че обвиняемият се насочва към него, шофьорът на камиона отворил вратата и в същото време включил мобилния си телефон на функция "видеозапис". На конзолата до волана имало оставени няколко банкноти от 5,10 и 20 евро, които му били върнати като ресто при плащане на такси по време на пътуването.

Обвиняемият се качил на стълбите на кабината и съобщил на шофьора, че колата има технически проблем. Водачът възразил и отвърнал, че е нова. Обвиняемият продължил да настоява и за да не извърши контролна проверка поискал сумата от 20 евро, наричайки ги "синя банкнота".

Водачът посочил от намиращите се на конзолата банкноти такава с номинал от 20 евро и обвиняемият я взел, за да не му извърши проверка. След това извадил извлечението от тахографа на камиона, поставил печат и уверил турския водач, че всичко му е наред и той потеглил.

На 31 май 2015 г. водачът публикувал заснетия видеоклип под заглавието "Рушвет по пътя на завръщането" в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил.

Фактическата обстановка по делото се доказва от изготвената по делото експертиза, разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и др. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.

Обвиняемият в момента е безработен. Предстои разглеждане на делото в Окръжен съд-Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback