Снимка: www.katranov.com
fallback

Талантлива деветокласничка от Свищов е първенец в конкурси за есе, математика и чужди езици.

Любомира Димитрова от СУ "Николай Катранов" е спечелила първите места в четири конкурса, състояли се през последните десет дни, съобщиха от училището.

Тя е завоювала първо място и златен медал в есенния кръг на международното състезание "Математика без граници" с максимален резултат от 30 точки.

В категорията "Проза" на включения в календара на Министерството на образованието и науката международен конкурс "Аз обичам Черно море" свищовлийката е отличена с първа награда в сериозна конкуренция с есето си "(НЕ) обичам Черно море".

На провелия се 25-ти есенен математически турнир "Черноризец Храбър" деветокласничката отново се е представила блестящо, спечелвайки първо място за региона на Габрово и Велико Търново.

В националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения "Аз мога тук и сега", което се е състояло в Девин, Любомира Димитрова се е класирала в третия етап и е спечелила златен медал и одобрението на журито.

В състезанието са участвали над 150 ученици от езикови гимназии и частни езикови школи. Те са показали умения за писане на есе, теоретична и практическа подготовка, дебатиране и защитаване на тези на английски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

българин

преди 7 години

Аз казвам браво на момичето и недоумявам за негативните коментари написани по долу!Дали ще учи в България или в чужбина все това си е важното е да се развива и напредва.Този малък Балкански полуостров е дал на света хора като Тесла,Джон Атанасов,Виден Табаков Теньо Попминчев,Георги Бошев и много други.Мисля,че и тя ще е в тоя отбор.Нека покажем уважение към такива хора които са ни прославили!

25

as

преди 7 години

Направо съм в шок от коментарите по-надоло ... абе хора вие добре ли сте? как може да говорите така за момичето ? Браво на нея, сигурно всички негативни коментари общо събрани авторите им нямат толкова дори участия , да не говорим за победи в състезания. Засрамете се!... Пампайци

24

БГ си е

преди 7 години

Момичето за мен си е българче, какви роми са ви в главата, вижте, какво е беличко, розовки бузки.

fallback