Снимка: Bulgaria ON AIR

Запознайте се с дядо Васил - истинският българин от село Българин, който вади пари от собствения си джоб, за да пази паметта на дедите ни.

Още по темата

74-годишният дядо Васил признава, че се вълнува от политика, но не намира смисъл от президентския вот. Той смята, че след идването на демокрацията България не е имала истински държавник.

"За мене е така - гледат да взимат заплати и това е", посочва дядо Васил.

"Какво може да направи един президент? Трябва да му се дадат права, да може да направи нещо, а нашите президенти нищо не правят... засега", посочва патриотът от с. Българин.

И макар да определя бъдещето на родината си като мрачно и сиво, 74-годишният патриот от село Българин е убеден, че ще продължава да върши работата на държавата. Именно затова, докато има сили, той ще отделя пари от скромната си пенсия, за да поддържа историята на малкото харманлийско село.

"За черквата помагам, тука пазар направих и тоя парк тука направих", споделя дядо Васил пред Bulgaria ON AIR.

Съвсем наскоро дава 2000 лева за паметна плоча на загиналите във войни жители на селото: "Една крава и едно теле продадох и направих тая плоча. Я ги задържах парите у мене си и викам тези пари са за този паметник."

"Бе, кога искаш да направиш нещо намират се пари. Зависи от хората - който милее за тази родина, за това отечество, може да направи нещо. Който не милее нищо не прави, той търси само да граби", отсича дядо Васил.

Целият репортаж вижте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase