Снимка: Facebook
fallback

Спасители намериха тялото на изчезналия турист в района на връх Ботев, съобщиха за "Фокус" от оперативния щаб за издирването, който беше сформиран в Калофер.

Oще по темата

Спасителните екипи са открили изчезналия столичанин в труднодостъпна местност.

Издирването на мъжа продължи близо седмица. В понеделник повече от 8 часа продължи операцията по търсенето на изчезналия мъж. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк "Централен Балкан" и доброволци.

На 26 октомври в 11:00 часа Мирослав тръгнал с колело от хижа "Тъжа" към връх Ботев, а час и половина по-късно за последно се е свързал по телефона с майка си, за да я предупреди, че нагоре към върха няма да има обхват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

TouchMe

преди 7 години

С един приятел ходихме точно по този маршрут, но пеша. Има много опасни места от които може да се метнеш в някоя пропаст, а с колело направо не ми се мисли.Там времето много бързо се мени и падне ли мъгла не виждаш и на 2 метра пред теб.Не правете такива глупости и никога не ходете сами.

47

Планинар

преди 7 години

На такива походи сам не се ходи!Парк Централен Балкан е стръмен и труднопроходим терен с колело ,една малка грешка и си се разцепил в някоя скала.

46

Льохман

преди 7 години

накара ли се на колело ?

fallback