Снимка: Facebook
fallback

Издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който се загуби в Стара планина, продължава и днес. Младият мъж изчезна преди седем дни.

Днес 10 планински спасители ще обходят проверени вече места, съобщи bTV.

Oще по темата

Вчера в издирването се включиха близо 400 души – военни, полицаи, спасители, доброволци. Участва и хеликоптер от авиобазата в Крумово. По време на акцията е обходена площ от над 50 кв. км.

Това е най-мащабната операция по издирване на загубил се в планината, коментира премиерът Бойко Борисов, който следеше акцията по телефона.

Екипите, които търсиха вчера програмиста Мирослав, се надяват да се е крил на завет.

"След направения анализ на това, което беше обходено до момента, някои от районите бяха обходени и по два пъти, реално направената констатация е, че остава възможност евентуално мъжът да е останал само някъде горе по билото", каза командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов.

"Надяваме се да е жив, дано се с крил някъде на завет, още таим надежда", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

(-_-)

преди 7 години

Ами то е ясно кой е виновен, но вероятно операторите, които защитаваш не са предоставили необходимата информация или още по-лошо не е била поискана от когото трябва.. И за твое сведение GPS навигацията работи най-добре именно в планината:-) друг е въпросът, че няма на кого да изпрати каквото и да е без gsm сигнал..

11

Анонимен

преди 7 години

До (-_-)И евентуално може да прати GPS кординати и да седи на място да го открият. Мобилните оператори ви виновни. Бас ловя че си е изцоцал батерията за навигация, Щото като опитен планинец не ползва карта и компас. *** видиш ли в планина навигацията не работи като в града

10

Анонимен

преди 7 години

Опитен планинар друг път. Качил 5 пъти Черни връх и евентуално Мусала където маршрутите са култивирани и е пълно с народ и бил опитен планинар. Аман от такива "опитни". Юрнал се в лошо време на непознат терен без екипировка да се прави на маунтин байкър щото се возил 3 пъти по готово трасе и е спец. Елементарна екипировка хора- компас, резервна батерия за телефона, джобно ножче, кибрит, термо одеало, хубави дрехи (в планина без толо яке не се ходи) и подпалки (лесно запалими кубчета) е 1 килогра

fallback