Снимка: "Монитор"

Бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се сдоби с втора присъда за злоупотреби. Този път на него беше наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца с тригодишен
изпитателен срок, пише "Монитор".

Обвинението на Катин е за това, че той си е позволил да обзаведе с общински пари детска стая в дома си. Присъдата беше постановена от Дупнишкия районен съд за престъпление по Наказателния кодекс.

Бившият градоначалник е признат за виновен в това, че на 14 септември 2006 г. в град Кочериново, област Кюстендил, в качеството му на длъжностно лице - кмет на Община Кочериново, е присвоил общински пари в размер на 984 лева. Средствата му били необходими за изработването и монтирането на обзавеждане за детска стая в дома му.

С общинските средства Катин закупил легло, гардероб, бюро, стенен рафт и компютърно бюро.

Заради това си провинение бившият градоначалник е лишен да заема държавна и обществена длъжност за срок от 2 години, както и да заплати на общината сумата от 984,20 лв. ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на деянието. Що се отнася до обзавеждането в детската стая на Катин, то се отнема в полза на държавата, решиха още магистратите.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Това е втора присъда на Костадин Катин. Той вече изтърпява четиригодишна в затворническото общежитие в Самораново, отново за злоупотреби. Наказанието му беше наложено за съставянето на документи с неистинско съдържание, с които е разрешил да се отсекат 21 тополи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase