Снимка: Архив, Reuters
fallback

Изтеглят от търговската мрежа кокоши яйца с произход Полша, за които има съмнение, че са заразени със салмонела ентеритидис, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Мярката е наложена след сигнал чрез система за бързо предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF) за кокоши яйца с произход Полша, разпространени на пазара на ЕС.

В хода на разследването е установено, че част от продукцията е доставена и в България.

В тази връзка БАБХ приканва потребителите, закупили яйца с печат 3PL30221304 и печат 3PL30221321 (номерата на фермите), да не ги консумират и по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги закупили.

Върху опаковката на яйцата е маркиран и номера на пакетиращия център, който е PL 30225901 WE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Потребител92

преди 7 години

До Я кажиМога да Ви напиша още много неща и да Ви покажа,че наистина вносните яйца са с по-добро качество, само че тук с тези 400 възможни букви, който са ми дадени- не мога. Ако наистина искате да си попишем повече оставете кординати :)И не се притеснявайте аз си направих изследвания и нямам от бактерията салмонела, и продължавам да се храня с полски яйца. Дори напук изкупих всичко полско в магазина до нас. Защото в тях няма салмонела. Всичко е само паника!

19

Качество

преди 7 години

До Я кажи...Представете си само средствата,храната и сградите, в който се отглеждат кокошките в чужбина, и сега си представете ситуацията тук. От фин. гледна точка в България всеки гледа да вложи по-малко,а да спечели повече.Тук имали гаранция,че яйцата от свободни кокошки са яйца именно от свободни кокошки. Жълтъкът на св. кокошка нали трябва да е по-оранжев,защо не е,нали се храни свободно? И как може бг яйца снесени преди 5 дни, да са по-стари от вносни яйца, снесени преди 10дни?

18

Я кажи...

преди 7 години

До Потребител92И каква е разликата между българските и полските яйца в качеството,че нещо не те разбрах...да повторя-с какво полските яйца са по0добри от българските?

fallback