Снимка: архив Булфото
fallback

Всички области имат готовност за наличие на количества сол, необходима за снегопочистването, обяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров по време на пресконференция във връзка с готовността за зимното поддържане. По думите му доставките на сол и пясък в момента вървят с голяма интензивност.

Oще по темата

"Наистина фирмите се готвят усилено за доставката на материали", каза Лазаров и апелира шофьорите да сменят гумите на своите автомобили със зимни.

"Изискванията особено по време на снеговалеж - това са нивата на поддържане и при всяко едно такова се допуска наличие на снежен пласт", каза той и уточни, че при най-високо ниво 1А това се допуска 3 см снежна покривка.

По думите му това е допустимо на автомагистралите и първокласните пътища с по-висок трафик.

"Въпреки че снегът трябва да е обработен с химични вещества или опесъчен се допуска наличие на рохкав сняг върху пътното платно. Това, което сме свикнали да говорим "до черно", ние се стремим да го направим, но това трябва да е за този клас път и за тази степен на уплътнение, чак на втория час след приключването на снеговалежа", каза инж. Лазар Лазаров.

По думите му нивата на зимното поддържане са разделени вследствие на интензивността на преминаване на трафика. Във връзка със снегопочистващата техника, инж. Лазаров посочи, че 3087 броя машини трябва да са налични към 1 ноември. Той обясни, че тези машини имат готовност в рамките на 6 и 8 часа да бъдат преоборудвани.

Той обясни още, че към настоящия момент фирмите са освободени от проверка на техниката, но през следващата ще се проведат 6-те регионални срещи с органите на МВР, ДАИ, АПИ, които ще проверят готовността на съответната техника за посрещането на зимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Балканджи Йово

преди 7 години

Сол има,ама зелето фалшиво-не става.Не иска да прокисва,направо се точи кат на Родопски Катър ,,Каймака''.

20

Тео

преди 7 години

Сол за пътищата ще има. А против крокодили ще има ли? Че като гледам освен в министерството, скоро ще се навъдят и в президентството :).

19

????

преди 7 години

До ВЪПРОСA ti kude si chul i vidql preparat za 10 evro na ton da glasuva na izbori?!

fallback