Десетки радомирци и много гости се разходиха из възстановения стар пазар в града и опитаха емблематичното за града питие в импровизираната сладкарница на албанеца Али Сербез, смятан за родоначалник на занаята в Радомир.
Девет души се включиха в надпиването с боза, като двамата първенци изпиха по 2,310 л.
Трима са производителите на боза в общината.
"Радостно е, че занаятът се усвоява и от млади хора. При нас има работници под 30 г.", заяви председателят на Градската потребителска кооперация "Наркооп" Димитър Раински.
Био бозата пък вече е намерила добър прием в цялата страна, ежедневното й производство е между 1,5-2т.
Кметът Пламен Алексиев сподели, че винаги посреща гостите на общината с боза.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
13
Анонимен
преди 7 годиниЕвентуална война, казваш, но срок на годност над година за голяма част от хранителните продукти е опасен за човешкото здраве. Дали ще умреш от глад, или ще те отровят? Каква е разликата ?
12
Анонимен
преди 7 годиниДо 19, защо лъжеш? Базата вкисваше и я застройваха със захар и вода. Бирата получаваше ***. Храните бяха качествени! Нямаше полмово масло! Ей, нагъл си...
11
Анонимен
преди 7 годиниДо 21, не са за военно приложение, а защото предлагането превишава търсенето! Бедността е проблема, ниската покупателната способност, а защо и да не бъдем унищожени, а? Но и трябва да бъдат защитени интересите ка производителите , нали са наши хора, от котилото...