Снимка: 24 часа

Апелативна прокуратура Бургас се самосезира от публикациите за смъртта на 1-годишния Кристиян Костадинов и разпореди на окръжното обвинение да извърши проверка по случая.

Детето почина в бургаската болница на 18 октомври, два дни след като е било прието в реанимацията с гърчове. Родителите на Кристиян Ивелина и Ангел настояват за разследване.

Още по темата

Младото семейство живее в Германия, където момченцето два пъти е постъпвало в болница заради гърчове - през юли и август.

"Кристиян е роден на 29 септември 2015 г. В Германия му правиха всякакви изследвания, включително и две пункции за менингит - по време на двата престоя в болница, пробите бяха отрицателни", каза пред "24 часа" майката Ивелина.

Извършени са били също така три ЕЕГ-та - две в заспало и едно в будно състояние, като и ядрено-магнитен резонанс. Лекарите бяха категорични, че няма епилепсия, нито наченки на това заболяване, твърди Ивелина.

Родителите вече са получили медицинската документация от престоя на Кристиян в германската болница. Тя е преведена и ще бъде присъединена към сигнал, който се подготвя от адвокат. След самосезирането на прокуратурата днес процедурата ще се ускори.

Вчера  от УМБАЛ-Бургас излязоха с официално становище: "Над 12 часа реаниматорите на болницата са опитвали да съживят малкия Кристиян, който почина в 06.50 ч. сутринта на 18-ти октомври. Изказваме съболезнования на семейството на детето и ги уверяваме, че нашите лекари са направили всичко по силите си, за да спасят живота му".

"Нямаме отговори на много въпроси, имаме право да се съмняваме, искаме да разберем  какво точно се е случило", настояват обаче родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase