Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Звеното за фискален контрол на НАП денонощно следи по границите на страната целия стоков поток на китайските и турски карго товари, съобщиха от приходната агенция.

Oще по темата

Всяка доставка се проверява от приходното ведомство, като в рисковите случаи камионите се пломбират и стоката се разтоварва в присъствието на данъчен. След това ревизори на НАП проследяват цялата верига на препродажби на стоките, с което се гарантира, че се плащат дължимите данъци за разликата между обявяваната при вноса минимална стойност - често под 1 лв. за чифт обувки, до реалната цена на пазара, която в повечето случаи е над 100 лв.

Екипи на Националната агенция за приходите и МВР, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, разследват софийска фирма по подозрения за съпричастност към схема за злоупотреба с ДДС, разказва Стандард.

Близо 80 000 чифта обувки, със занижена митническа стойност и произход Китай, са внесени в страната под специфичен митнически режим 42, оформен в Гърция. Този режим позволява в случаите, в които стока, произведена извън ЕС, влиза на територията на съюза в една държава членка, но е предназначена за друга страна от общността, ДДС да се внесе в държавата, където стоките ще се потребяват. Тази възможност се използва често за данъчни злоупотреби в последните години, съобщават от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

X,Y,Z

преди 7 години

Ама някой учудвали се *** и бизнес.*** не може да прави бизнес ,*** може да прави ДАЛАВЕРА.Все нещо му пречи големи му били данъците(10% най-ниски не в ЕС,а в Европа),най-ниски заплати и осигуровки на персонала,най-много работни часове без да заплаща за извънреден труд,най-лесно регистриране на фирма И ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА МУ ПРЕЧЕЛА,РАБОТНИЦИТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА МАЛКО ПАРИ,ДОМАТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ ,СКЪПИТЕ ГОРИВА.На крива ракета -космоса и пречи.

30

Анонимен

преди 7 години

И това на снимката е -50% ,а не 50лв.,добре сте я подбрали за заблуда на хората.Има обувки в Китай който са на цена долар, два.

29

Анонимен

преди 7 години

Няма такова нещо 80000 чифта да се продават на 100лв. (Освен ако не са известна марка)и то на едро,защото вносителите не продават на бройка,пореден пиар на данъчните.Това са предполагам от обувките който се продават по 5-10 лв., и то в магазините на дребно.

fallback