Снимка: БТА
fallback

Жители на Силистра се оплакаха от денонощния тормоз, който са принудени да търпят поради драстично увеличение от трафик на товарни автомобили през града.

Стотици ТИР-ове минават всеки ден по улиците на път за ГККП-то с Румъния. Проблемът съществува от няколко години, но през последните месеци напрежението ескалира.

Потърпевшите излязоха на протест и заплашиха, че ако държавата не вземе мерки и не спре камионите, ще блокират границата всеки ден, съобщи БНР.

Още в края на 2014 година гражданин, чийто жилищен блок се намира до бариерата на ГКП е изпратил сигнали до всички възможни институции, сред които Министерство на транспорта, МВР, МЗ, Народното събрание, Агенция "Митници", Общината, Областният управител, Екоинспекциитге и Националния омбудсман.

Въпреки измерените тогава  превишени нива на шум в дома му в нощните часове и до днес няма никаква реакция от институциите, освен протоколни писма с оправдание и препращане от една инстанция в друга.

Междувременно, след подмяната на канализацията по проекта за воден цикъл на Силистра, улиците по проблемното трасе са асфалтирани, с нови тротоари и  маркировка, а хората се притесняват, че тоновете товари, които минават всекидневно през границата, ще повредят настилката и канализационната мрежа под нея.

От началото на тази година броят на превозните средства, преминали през граничния пункт Силистра е нараснал три пъти. Причината е в по-ниските такси на румънските превозвачи през реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

потърпевш

преди 7 години

До SS PowerНе били проблем тировете ! Освен гробища има и блокове .И в тези блокове нискочесттния шум прониква лесно .Аман от некъдерници!!!!!!!!!!!!!

6

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 3Трафика може да се пренасочи, ама някой си взе рушвета това да не става. Сещай се кой.

5

Анонимен

преди 7 години

До SS PowerНе знам колко често минаваш от там, аз минавам всеки ден и ще ти кажа че са си проблем, и то голям.И не само заради шума.Камионите стоят по цяло денонощие понякога, съответно сутринта е навсякъде посипано с ***, опикано и смърдящо.Отделно, че спират толкова нагъсто, че трябва да се провираш между камионите, за да пресечеш, съответно нито ти имаш видимост, нито теб те виждат преминаващите коли.Иначе за пияните шофиращи, след среднощни запои съм съгласен с теб.

fallback