Снимка: архив, Булфото

Семейство от Враца стана жертва на имотна измама и остана без дом. Съдия изпълнител, със съдействието на полицията буквално изхвърли на улицата 80-годишната Йонка Личева и сина й Цоло.

Акцията се провела в четвъртък и двамата изкарали цяла нощ в студа навън, за да пазят багажа си, който бил изнесен от носачи, разказва пред "Монитор" съседката им Люси Стубленска.

Пред комшиите си синът разказал, че животът им се сринал след като преди години майка му била блъсната от кола и пострадала тежко. Тогава ром се възползвал, че имали нужда от пари и подмамил възрастната жена да му подпише пълномощно, с което той ще продаде 3-стайния й апартамент на централната улица "Поп Богомил" за 26 000 лева.

С документа мошеникът успял да осъществи сделката при местен нотариус, но болната пенсионерка не видяла и стотинка. Така се стигнало до насилственото извеждане на майката и сина от дома им.

По сигнал на съседи обаче в петък при премръзналите несретници пристигнали секретарят на общината Нина Дакева и екип от Центъра за временно настаняване. Йонка и Цоло веднага били настанени в центъра.

"Помогнахме им да си вземат някои неща, изхвърлени от жилището, защото не може човек да напусне дома си без спомен", разкри съседката Люси. Веднага след това била изпратена боклучарка, която закарала покъщнината на сметището.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase