Снимка: Ветеринари в действие
fallback

Първият приют за магарета у нас ще бъде открит в гоцеделчевското село Баничан в четвъртък от подразделение на швейцарската организация за защита на животните "Ветеринари в действие".

"Долината на магаретата" е с площ от 250 декара. Има пасища и необходимата инфраструктура, която да приюти около 60 магарета. При нужда капацитетът на съоръжението бързо може да бъде увеличен двойно, съобщи Нова тв.

В приюта ще работят деветима гледачи, както и ветеринарен лекар, преминали курс на обучение при швейцарски специалисти.

Стремежът на "Ветеринари в действие" е да осигури дом за стари, немощни или ненужни магарета. В магарешкия санаториум вече са настанени 17 обитатели, предадени от своите собственици.

"Ветеринари в действие" има и обучен мобилен екип, който предоставя безвъзмездно грижи за около 200 магарета в региона. Единственото условие за собствениците е да не продават магарето за месо, когато то остарее, а да го предадат на приюта.

Организацията за зашита на животните е основана през 2005 г. Днес тя има клонове в Италия и България. Целта й е да оказва професионална ветеринарномедицинска помощ на животни в нужда, за които няма кой да се погрижи – бездомни, малтретирани или такива със социално слаби собственици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

Искам да съм магаре-е-е-е-е! А не да чакам 2.3 % увеличение до 1 юли следващата година. Щото от радост от огромната сума ще припаднат много пенсионери. И Москов ще се скъса от работа и желание да ги излекува...завинаги.

35

РОССИЯ

преди 7 години

браво на швецария имат ни за магерета. или ще отварят някаква лаборатория за масово унищожаване на човечеството .нека българите да се заразяват българите са не нужни на никои. те и тека са магерета.никаква полза от българина само пречат на сащ и нато.и дърпат пари от ес.тека и тека правителството само краде и не мисли за народе си ето че бай *** стана и магаре урааааааааааааааа напред господа европейци да градим нащо вклико дело

34

Анонимен

преди 7 години

кой ще им забива коловете сутрин с какви синджири или с въжета ще са коловете им ако магарето скъса синдрира кой ще е виновен все актуални въпроси на които няма кой да отговори

fallback