Снимка: БТА, архив
fallback

На 7 декември 2006 г. камион блъсна автобус с 30 пътници. Той се сгромолясва от 15 метра височина на брега на река Янтра. Издъхват 18 души, 11 са тежко ранени. Това е най-тежката катастрофа, станала на пътя Русе- Бяла, който обаче заради голямата концентрация на произшествия вече е станал популярен като пътя убиец.

Oще по темата

Още тогава властите обещаха да намерят пари за ремонт, но такива и до сега няма. А героят, спасил 11 човешки живота при ужасяваща катастрофа край Бяла Атанас Генчев, почина вчера и не дочака да види новия път.

"Трайният ремонт на пътя Русе – Бяла изисква значителен финансов ресурс, с какъвто Агенция "Пътна инфраструктура" не разполага", призна и регионалният министър Лиляна Павлова в писмен отговор на въпрос на депутата от РБ Настимир Ананиев, който оглавява Комисията по транспорт на парламента.

За 2015 г. в участъка между двата града са регистрирани 1683 нарушения, станали са 234 произшествения, с 11 убити и 68 ранени. Освен че е изключително натоварен, пътят е с лошо качество на асфалтовата настилка.

В писмения си отговор Павлова отчита значението на пътния участък, който се явява ключов по направлението от и към "Дунав мост".

Посочва, че със средства от бюджета през изминалите две години са извършени дейности по "изкърпване на компрометирани участъци от настилката, профилиране и попълване на банкети, почистване на отводнителни окопи и ландшафтно оформяне".

През септември-октомври предстоят още ремонтни дейности на участъка Русе-Бяла, които ще включат отново "изкърпване" на деформирана настилка, както и изрязване на "опасни крайпътни дървета", уверява Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Да умреш свинетке

преди 7 години

Винаги като минавам по тази пътека (оправете си името на статията това не е път а коларска пътека, разорана нива пълна с камъни и трапове, шипове от стърчащ асфалт и какво ли не още) си пожелавам от все сърце Б.Б и свинетка да минат от там с личните си коли, с целите си семейства в тях и да се блъснат. Целите им семейства да измрът само тия две прасета да оцелеят и всеки ден да им се налага да минават от там хубавичко да си го припомнят. Да се блъснете и да извадите децата си разпорени от колите

57

Xx

преди 7 години

При откриването на залата в Русе Борисов заяви, че пътя трябва да бъде оправен, защото му било писнало да чува всеки ден за загинали. Каза на Павлова да намери пари. Тя потвърди и се съгласи. Явно Борисов е решил проблема като предпочита да не чува за ПТП-тата по този участък.

56

До 61

преди 7 години

Има тол такси за товарните автомобили, не за леките.

fallback