Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR
fallback

Въпреки че декларира, че ще дойде да види детето си, 21-годишната Джейлян Халилова - майката на малкия Мустафа, все още не е посетила онкологичното отделение на педиатричната клиника към Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

Това заяви директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
"Тези почивни дни, които минаха, не се е обадила дори по телефона, за да се поинтересува как се чувства детето, а за идване - категорично не се е появявала", коментира Танева.

Но дори и да се появи, Джейлян най-напред ще трябва да разговаря със социалните работници, които ще определят дали общуването ѝ с Мустафа няма да влоши още повече емоционалното му състояние.

"За момента той е усмихнат, жизнерадостен и се радва на всички подаръци, които е получил", разказа от своя страна Гергана Начева, която ще поеме социалните грижи за детето.

По думите на социалните работници най-вероятният сценарий за бъдещето на 9-годишното момче е живот в приемно семейство. Вече има кандидати, които са изявили желание да се грижат за него, но специалистите предупреждават, че преди това да се случи е нужно усилено обучение на приемните двойки.

Темата коментира и Ева Жечева, която е бивш председател на Държавна агенция за закрила на детето: "Има нужда от преструктуриране на цялата система и тя да не действа на принципа спешни действия, а да действа на принципа на превантивната работа. Там трябва да бъдат насочени инвестициите и ресурстите на системата, на държавата и на подкрепата".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Партиен член

преди 7 години

Как да се обади по телефона ?Тя каза че.има само една седмица в първи клас.Ни знае буквите нито цифрите.

39

Логичен въпрос

преди 7 години

Защо тази жена все още не е дадена под съд заради това, че е изоставила децата си?Защо нашата държава толерира този вид социопатия?

38

сатана

преди 7 години

родителите са безотговорни

fallback