fallback

Общ преглед

С мирно шествие тази вечер Катуница отбеляза пет години от убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел. Едното момче беше прегазено от бус, пълен с приближени до ромския бизнесмен Кирил Рашков, а другото почина по време на протестно шествие.

Стотици се поклониха в памет на Ангел, извървяха пътя до лобното му място със запалена свещ, която оставиха пред мемориалната плоча. След това запазиха минута мълчание.

Смъртта на двете деца потресе България и страната ни беше залята от протести.

Сблъсъци с полицията, преобърнати автомобили и опожарени къщи – така изглеждаше Катуница точно преди пет години. Яростта на хората се изля върху клана Рашкови.

Днес за трагичния инцидент преди 5 години напомнят паметните плочи на двете деца и опожарените имоти на фамилия Рашкови.

"Голяма болка има по децата, които загинаха и разочарование, защото нищо не беше направено, за да възтържествува някаква справедливост. Няма осъдителни присъди за всичко онова, което се случи", заяви пред Dnes.bg вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христов.

"Много зле се чувстваме – болката е същата и е огромна, времето не я лекува. Болка – най-вече за децата”, споделя майката на починалия Павел – Райна Толева.

Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

Жителите на населеното място не са доволни от развоя на съдебните процеси. Утре по същото време ще се проведе мирно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който почина по време на протестите в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Нагло племе са тия РашковиБог да ги съди

22

www

преди 7 години

За мен истината е, че Катуница отнесе общественото внимание от президентските избори тогава. Катуница, не някой друг или нещо друго, направиха така, че да няма кандидат-президентски дебат. Който не помни - да се консултира с търсачите в Интеренет.Всички други истини и лъжи са подчинени на тази истина. А най-голямата истина е, че тогава пак управляваше същото лице - Бойко Методиев Борисов. В същия ред на мисли се съмнявам и в естествената смърт на друго момче. То може и да е убито!

21

TOP SECRET

преди 7 години

Много Истини се крият от историята на България , особенно за произхода на този ром Цар Киро тоест славянизираните/християнизираните роми по време на Византия , тези неща трябва да се изучават в учебниците по История а не да се крият в Тайна от Комунизма и ДС

fallback