Снимка: архив, Булфото

Екип на "Спешна помощ", изпратен на сигнал за пострадал при сеч на дървета работник, пристигнал на място в пресечена горска местност по чехли и изобщо не могъл да стигне до пострадалия дървосекач.

В сряда при сеч на дървесина в района на резервата Патлейна до Велики Преслав загина 58-годишният Реджеб Расимов от село Маломир. Току що отрязано дърво се ударило в съседно и отскочило обратно, при което ударило мъжа в главата.

На място били изпратена линейка и спасители. Линейката стигнала до завой по асфалтовия път, откъдето на около 3-4 километра навътре в гората медиците били откарани с високопроходим автомобил на дървосекачите.

От мястото, където стигнал автомобилът трябвало да се продължи пеша, но от екипа казали: "Ние сме по чехли" и изобщо не стигнали до пациента, а се върнали обратно на асфалта, разказват участници в спасителната акция.

Мъжът от спешния екип бил с бели "докторски" чехли, а лекарката с летни сандали.

В записа на 112 ясно се казвало, че инцидентът е станал в горска местност, на сечище, така че екипът е знаел къде отива.

"Ако се е нуждаел от помощ, той не можеше да я получи от тези хора", възмущават се колеги на загиналия.

"Въобще не може да става въпрос за неоказване на помощ, за нещастие мъжът вече е бил починал. Случаят не е такъв, да е имал нужда пострадалият от помощ", коментира шефът на "Спешна помощ" д-р Илиян Илиев. Той призна, че през лятото в работното облекло на екипите влизат чехлите.

"Не ходят с бутонки или високи ботуши, нямат специално защитно облекло. Може би ако са знаели е трябвало да обуят обувките, с които са дошли на работа" - допълни докторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase