Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Бежанците у нас ще бъдат ограничавани в определени зони. Едно от условията е в тях да има болница и пазар. Зоните може да са квартали или цели градове. Извън тези места те няма да имат право да се придвижват свободно.

Това е една от мерките, набелязани след среща на шефа на ДАБ Петя Първанова и началника на полицията в Харманли Ангел Цанков, събщи "Монитор".

Oще по темата

Днес на правителственото заседание ще бъде разгледан и устройственият правилник на центровете за настаняване на бежанци, така че те да станат от затворен тип.

Това ще рече, че ще има части от сградите, където да се отделят хората, които нарушават реда. Те обаче ще имат място за разходка, както и място за срещане с адвокати и представители на неправителствени организации.

След безредиците от неделя вечерта в бежанския лагер в Харманли вече има вечерен час и засилен полицейски контрол.

От Агенцията за бежанците са подготвили и промени в Закона за убежището, които предвиждат определянето на зони за придвижване на лицата в процедура по предоставяне на международна закрила.

Според ръководството на агенцията тези зони няма да засягат човешките права, но онези които ги прекрачат, ще бъдат санкционирани и изпращани в помещения от затворен тип. В същите помещения ще бъдат изпращани и системните нарушители на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 7 години

аз предлагам такава зона да е столипиново...наште римляни мн хубаво ще ги интегрират

52

Ха ха ха

преди 7 години

Болници ли?А къде са лекарите и сестрите ниВсички отпътуваха за ГерманияВсичките ни болници в момента работят с намален съставА пък от какво ли боледуват тия млади мъже в момента- от "к.у.ро.дървица"

51

Анонимен

преди 7 години

А как ще се интегрират тия хораВиждаме какво става в гетата.

fallback