Снимка: Reuters, архив
fallback

Лекарите на 14-годишната Мария, която роди сиамски близнаци в Сливен, не видели аномалията, защото ехографската апаратура на болницата била стара.

Oще по темата

"Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност", казва д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ "Д-р Иван Селимински", който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се, защото при редовните прегледи не открили нищо.

Бебетата от 9 дни са в пловдивската болница, където лекарите се борят за живота им. Техен баща е вторият братовчед на 14-годишната майка.

Мария все още не е виждала бебетата. Разбрала от акушерката, че е родила сиамски близнаци.

Майката на Мария разбрала от директорката на училището, в което учи дъщеря й, че ще става баба.

Бащата е на 20 години и живее с родителите си, също в Сливен. Семейството на Мария е решено да не я пуска при момчето и я придружават дори на улицата.

Семейството на Мария вярва, че всичко с децата ще е наред. Кръстили ги Янко и Богдан.

Хората в квартала приемат връзката на Мария с 20-годишния й втори братовчед и са убедени, че не това, че са роднини е причината момичето да роди сиамски близнаци. Признават, че в квартала масово хората се женят за роднини, но твърдят, че и българите го правят това нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

|V|art!n

преди 7 години

До що - пии хапчетата и лягай да спиш, до времето за което говориш отдавна ще има дизайнерски бебета и никой няма да му пука за произхода на половинката му.

45

булшит

преди 7 години

При наличието на ехограф няма как да не се разбере... по здравна каса могат да се направят три такива прегледа. Горките бебоци. Малки невинни душици, продукт на поредица от грешки.

44

f

преди 7 години

Риска за увреждания при подобна връзка е като на всяка друга нормална двойка. Познавам втори братовчеди които имат 3 здрави и умни деца. Проблема е че майката е млада. Първите яйцеклетки които младо момиче произвежда са невероятно мутирали, виждала съм какво ли не. С най-стария ултразвук би се видяло това нещо, така че да не се оправдават. Тя едва ли е стъпвала на лекар, за пренатални грижи да не говорим. Аз на 14 още нямах цикъл, да не говорим за секс.Пише Аг специалист

fallback