Архив: БУлфото
fallback

Сто работници на шивашката фирма "Пирин-Текс" ЕООД в град Гоце Делчев вече ходят на работа с велосипеди.

Те са им подарък от собственика на предприятието с 3300 служители - Бертрам Ролман. Германският предприемач решил, че по този начин ще е полезен на част от своите подчинени и на природата.

Защото придвижването с колела щади околната среда. В същото време прави по-мобилни шивачите и им помага срещу обездвижването, тъй като работното им време минава на едно място.

"Вече половин месец 100 души идват на работа с велосипеди. Примерът им накара и много други да подадат заявления и да искат да получат колела от нашия собственик. Най-вероятно ще се поръчат още 100 велосипеда.

Тези за дамите са с кошници, за да има къде да поставят дамските си чанти и друг дребен багаж", каза днес Катя Божикова, която е секретар в дружеството, пише БТА.

Засега от новата придобивка се възползват работници от града и от близкото село Мусомища, от което има кратък път до фабриката.

Целта е да се гарантира безопасността на шивачите и да не карат колела по републиканската пътна мрежа, където трафикът е много натоварен. Добрата новина за велосипедистите от шивашкото предприятие е, че няма ограничение да ползват колелата само за придвижване на и от работа, а по всяко време, когато им е удобно.

В момента в двора на дружеството се строи паркинг за велосипеди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Срахотна новина. Сега и ако им вдигне заплатите...

6

Анонимен

преди 7 години

Каквото и да направи човек, все простотии почват да се ръсят.

5

Анонимен

преди 7 години

Сега като го обложат с "данък уикенд" и 10% подоходен данък за личното ползване на велосипедите, и от другия месец ще им купи удобни обувки за ходене.

fallback