Снимка: архив, Булфото
fallback

Бежанският лагер в Харманли ще бъде разширен с нови 68 жилища. Това става ясно от обявените обществени поръчки от Агенцията за бежанците.

Oще по темата

Срокът по споразумението с Европейския съюз за финансирането е до декември тази година. В новите помещения ще могат да се настанят 400 души. Така лагерът в Харманли ще може да приеме около 3 хиляди бежанци.

За изграждане на фургонния лагер, заедно с контейнер за охраната, система за видеонаблюдение и ВиК система, са предвидени 1,6 млн. лв. Предвижда се изграждане и на собствено водозахранване. Ще бъде прекарано парно отопление за 875 хиляди лева, съобщи БНР.

През последните седмици настанените в лагера в Харманли се увеличиха близо пет пъти - от 200 души през юни, към момента мигрантите са около 1000.

Увеличаването на броя на мигрантите в Харманли притеснява местните жители. Затова на 4-ти септември ще има протест, организиран от ВМРО, който ще се води от евродепутата Ангел Джамбазки.

Недоволството на хората е насочено срещу разширяването на лагера в Харманли. Те ще настояват за по-строг режим в бежанския център, за въвеждането на вечерен час, както и за забрана за носене на оръжие от мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

2

преди 7 години

от този край съм...местните са такива овце, че ще протестират 15 човека ,а "умниците" ще им се подиграват отстрани........ще видите.

30

ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ

преди 7 години

Не мога да повярвам че единствения протест на хората отново е по форумите..Нека се съберем всички и подкрепим жителите на Харманли на 4ти септември.В 21 век има цели квартали без канализация и цели села.За тях пари няма.Веднага се намират пари обаче за пришълци и субекти които заплашват националната сигурност на България и бъдещето на нашите деца.Нека подкрепим ВМРО и протеста!!!

29

Анонимен

преди 7 години

искам да заведа депутат на лъвов мост. той вече е камилов мост.

fallback