Снимка: архив, Булфото
fallback

Нестандартна заповед ограничава погребенията в Севлиево. Всеки ден в града могат да се погребват не повече от трима покойници и то в точно определени часове.

Заповедта обаче предизвика гневни реакции сред местните и траурните агенции, предаде Нова тв.

Първо погребение – в 11 часа, второ в 13 и трето 14,30 часа. Това гласи едно от първите решения на новосформираното общинско предприятие "Обреди" в Севлиево. Причината за заповедта?

"По този начин се създава един ред. И този ред хората вече са го научили и това са определени часове за погребенията и се създава една традиция", на мнение е Пламена Христова – директор на ОП "Обреди" – Община Севлиево.

Жители на Севлиево, обаче, не са съгласни с този регламент. След негативната обществена реакция авторите на заповедта признаха, че в текста има празноти. Не са засегнати случаите, когато починалите ще са повече от трима.

"Ще издам специална заповед за такива изключения, че е възможно. Разбира се, че ще се организира нещо извънредно и специално", коментира още Пламена Христова – директор на ОП "Обреди" – Община Севлиево.

За издаването на заповедта собственичката на една от петте траурни агенции в Севлиево даде друго обяснение. Тя упрекна директорката на общинското предприятие "Обреди" в конфликт на интереси, но пожела анонимност.

"Тя е дъщеря на конкурентна фирма, които имат филиал в Севлиево. Те са габровци и оттам се диктува порядката на организация, защото в Габрово е така", обясни собственичката на една от петте траурни агенции в Севлиево.

Севлиенци обаче са единодушни: На онзи свят ред няма!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Такава простотия, да не говорим за зловещите гробища, по света това са паркове, където хората се разхожда и децата играят, красота, спокойствие. При нас сърцето ми се свива, като отида на такива места. Огромни каменни плочи, коя от коя по-голяма зловещи дървета, мръсотия, храна. Дори и в смъртта е изкривена представата за нормалност. А може да е толкова по-простичко и нормално.

15

Черен хумор

преди 7 години

Ми, ще мрът по график. На бабата и се казва, че най-ранната дата е примерно на 31. 08. и точка. Да не е посмяла да умре по-рано, че лошо. А могат и предварително да раздават дати. Ей, така със записване и си знаеш кога ти е датата. Даже може и списъци за догодина да правят.*** история!

14

Анонимен

преди 7 години

от ден на ден се убеждавам че всички чиновници са без мозъчни същества който само гледат по какъв начин да усложнят и без това тежкия живот в България , скоро може и да искат предварителен списък на умиращите и всеки да си запази ден и час кога ще умре

fallback