Снимка: архив, Bulphoto

Двама пастири в Русенско не успяха да разделят пашата за стадата си и се млатиха жестоко с геги, съобщиха от полицията в дунавския град.

Единият така ударил другия с пастирската си сопа по главата, че колегата му бере душа с опасност за живота в Русенската болница.

Жестоката агресия между пастирите на крави се развихрила в петък следобяд край русенското село Кацелово. Сигнал за яката разпра между краварите и нанесената телесна повреда при скандал постъпил на тел. 112.

При разследването на полицаите от град Две Могили се оказало, че пастирската драма се разиграла в землището на село Кацелово, в местността "Малкото селище". Докато пасели крави, пастирите на две стада се скарали жестоко.

При спречкването между двамата мъже 68-годишният Ю.А. нанесъл тежък удар с пастирската сопа по главата на 29-годишния си опонент. От удара, по-младият се строполил на земята с нараняване, съобщава "24 часа".

Според пристигналия на мястото на инцидента екип на Спешна помощ, той бил с опасност за живота. Пострадалият бил откаран в МБАЛ - Русе, където незабавно бил приет в отделение по неврохирургия.

68-годишният побойник с гегата бил задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase