Снимка: архив, Ройтерс

Сметната палата е изпратила докладите за одитите на общините Левски и Рудозем в прокуратурата, съобщиха от пресцентъра й.

Одитът на община Левски е за съответствие при финансовото управление на общината за периода от 01.01.2014 г. до 31.12.2014 г.

В община Рудозем е проверено възлагането и изпълнението на обществени поръчки за периода от 01.01.2013 г. до 31.12.2014 г.

Според закона Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление, но не може да огласява информация от доклада до приключване на наказателното производство.

Затова Сметната палата е публикувала на интернет страницата си двата одитни доклада без частите, които са изпратени на прокуратурата.  

В частите за нарушенията в областта на обществените поръчки докладите са изпратени на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки. Те са изпратени съответно и на кметовете на двете общини и на общинските съвети.

Докладът за извършения одит на възлагането и изпълнението на обществени поръчки в Община Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase