Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Четири общински къщи до варненския квартал "Максуда" бяха съборени. Причината за решението на районната администрация е фактът, че те са опасни за обитателите в тях.

В съборените къщи са живели общо 14 души, от които две деца. Те са се самонастанили от неизвестен период от време, съобщи пред Информационна агенция "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов. Той бе на място да провери как върви събарянето.

Напрежение по време на акцията нямаше – обитателите сами си изнесоха покъщнината. Семействата имат предложения за временно настаняване в Социален учебно-професионален център "Д-р Анастасия Железкова".

В района живеят, както български така и ромски семейства. Някои от тях признаха, че са в тези къщи от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Повече от 20 г. не са плащали наем, но пък си покриват сметките за вода и ток.

Уведомленията са изпратени в петък. Повечето къщи в карето между ул. "Никола Корчев" и "Свобода" също са опасни и предстои да бъдат бутнати, защото застрашават живота и здравето на обитателите си.

Вече има издадени и 25 заповеди за събаряне на незаконни ромски постройки в "Максуда". Образувани са около 200 преписки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase