Снимка: архив Булфото
fallback

Мигрантският натиск по границата ни с Турция се увеличава.От началото на август той е скочил двойно. Ако през юли и август опитите за нелегално проникване у нас са били 100 на денонощие, то през този месец те са вече по 200.

Това обяви полицията на брифинг, в който участваха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, информира "Нова телевизия".

Заради увеличения мигрантски натиск от днес стартира специализирана полицейска операция на българо-турската граница.

На зелената граница в Бургаска област са командировани вече 150 служители на Жандармерията. Страната ни иска и международна помощ от Фронтекс.

"Снощи по цялата българо-турска граница имаме близо 220 опита за незаконно проникване, предотвратени от силите на гранична полиция и армейски подразделения", каза главният секретар на МВР Георги Костов.

От началото на годината неутрализираните опити за преминаване на границата ни са близо 30 000. Само от началото на месеца са 1858.

От МВР обясниха, че сме в изключително натоварения туристически сезон, което възпрепятства интензивните проверки.

Друга причина за недостатъчно ефективно противодействие на мигрантския натиск е недовършеното преградно съоръжение. Затова са предприети спешни мерки, като една от тях е искане на подкрепление от страните-членки на ЕС във Фронтекс. Страната ни настоява за 200 човека.

За да се засили контролът на трафика в целия Бургаски регион ще бъдат изградени нови КПП-та, на които ще се извършва проверка на движещите се автомобили. ОТ МВР отказват да разкрият къде ще бъдат разположени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Българин

преди 7 години

Като изгонихте Динко, сега няма кой да пази границата... Динко генерал и министър на отбраната. Ще е милярди по-добър от тоя предател и неблагодарник небългарин Ненчев.

57

Б.Б.

преди 7 години

Незабавен арест+доживотен затвор за Б.Б. Що за премиер имаме? Държавна граница се охранява с оръжие, а не с л.и.г.а.в.и.т.е обяснениея на лелка-социоложка. Гръмнете няколко амуджи, и не е нужно да се тръби за това по ТВ. Кандидати да минават през БГ граница вече няма да има! И сега нещастното *** като ме изтрие, нека пита лично Б.Б. кое му е важно? Десетина в.ъ.ш.л.и.в.и. арабески, или стотици хиляди недоволни от него българи? Не споменавам честта на Родината, това за ГЕРБ е непознато

56

за 65

преди 7 години

Изкупуването на къщите и планът за "интеграция" не е измислица, а правителствено решение! Чети повече, преди да отричаш истината! Всичко, което не изнася на кукловодите, го приписвате на Атака. Между другото, те казват и доста истини, съвсем политически некоректно!

fallback